Ресторан в украинском стиле
   


Головна...............................
Новини................................
Про нас...............................
Ресторан.............................
Криївка................................
Міні-готель...........................
Хата Берегині.......................
Хата Отамана.......................
Козацький чан на травах......
Пам`ятник «Небесній сотні»..
Церква................................
Фотогалерея........................
Відпочинок..........................
Карта доїзду........................
Зворотній зв'язок.................
Контакти..............................

КОНТАКТИ
Черкаська обл.
Чигиринський р-н
хутір Буда (с. Мельники)
тел.: (0472) 566-911
тел/факс: (0472) 312974
моб.: (067) 4427964
моб.: (067) 2384757


ФОТОГАЛЕРЕЯ

Ресторан в украинском стиле

Погода в Украине
 
 
 
Новини

Сад пам’яті на Хуторі Буда
Одним із найжахливіших періодів ХХ ст. був час панування фашистської ідеології Третього Рейху. Від рук гітлерівців загинули мільйони безвинних жертв у тому числі й чимало українців.

Яскравим свідченням фашистського окупаційного режиму слугує кривавий злочин, що трапився 18 червня 1943 року на хуторі Буда, що на Чигиринщині. Загін карателів та місцевої поліції оточили хутір. Усіх мешканців вивели на сільський майдан, швидко провели медогляд та відібрали доросле, фізично здорове населення. Усіх дорослих чоловіків та жінок відправили до залізничної станції, звідти їх потягом відправили до Німеччини...

Решту мешканців: дітей, стариків, жінок та військовополонених, відвели на край хутора і безжально розстріляли...

89 мирних хуторян лежать у братській могилі на хуторі Буда. 89 людських доль зупинилися в одну мить від руки прибічників фашизму лише в цьому маленькому хуторі в центрі України. Такі випадки масового знищення українського народу були непоодинокі і мали місце майже в кожній області нашої країни. Забуття подібних трагедій є злочином проти миру! Тому низка громадських організацій ініціювала закладання меморіального саду на згадку і пам'ять про жертви фашизму та геноциду українського народу.

9 жовтня 2009 року на хуторі Буда було закладено "Сад Пам’яті".

Близько 11.00 розпочали мітинг. У ньому взяли участь голова Мельниківської сільської ради, лісничий Креселецького лісництва, працівники Національного історико - культурного заповідника «Чигирин», Крайовий отаман ЧГО "Вільне козацтво Холодного Яру" Островський Олег, ПП Нагаєв Олександр, представник ГО "Молодь за відродження села" Лавріненко Назар, бабуся Марфа, яка під час трагедії була восьмирічною дівчинкою й випадково лишилася живою, учні шкіл Мельників, Головківки, Медведівки, Жаботина, Грушківки, студенти Черкаського національного університету та місцеві жителі. Також на мітингу був присутній волонтер із штату Колорадо Майкл, який відмітив, що мандруючи світом, він вперше в Україні і йому не доводилося чути про подібні трагедії ні у Північній, ні у Південній Америках, ні в західній Європі! Також висловилися представники шкіл Мельників, Головківки, Медведівки, Жаботина, Грушківки та студенти Черкаського національного університету.

Мітинг завершився хвилиною мовчання...

Потім всі присутні розпочали висаджувати дерева.Посадивши останнє дерево було встановлено памятний стенд.
Завершилася акція частуванням всіх учасників приготованим на вогнищі смачним козацьким кулішем в шинку готельно - ресторанного комплексу « Дикий Хутір».

В першу чергу закладення «Саду пам’яті» стало можливим завдяки фінансовій допомозі адміністрації готельно - ресторанного комплексу «Дикий Хутір», які виступили основним спонсором цієї акції. А також допомогу надали: ЧГО "Вільне козацтво Холодного Яру", ПП Нагаєв, МП "Мехбуд" , ’’ЧеркасиЕлеваторМаш’’.

Організаторами акції виступили: ГО "Молодь за відродження села", "Конгрес молодих вчених Черкащини" та ЧГО "Вільне козацтво Холодного Яру".
Також варто нагадати, що саме адміністрація готельно - ресторанного комплексу « Дикий Хутір» виступила ініціатором реставрації пам’ятника загиблим жителям х. Буда і за свої кошти до трагічної 66 - річниці, що відбулася 18 червня 2009 року, відреставрувала цей пам’ятник.

Хутір Буда, Чигиринщина
05 Липня 2010
 


 

 
 
НАШЕ МЕНЮ
Перші страви Перші
страви »
Салати Салати »
Закуски Закуски »
Напої Напої »
Основні страви Основні
страви »
ВІДПОЧИНОК
Екскурсії Екскурсії »
Алкотуризм Алко-
туризм »